Uspešno završeno još jedno izdanje Košarkaške klinike u Beogradu

02 Jul, 2024

U dvorani «Aleksandar Nikolić» proteklog vikenda održana je 23. Beogradska košarkaška klinika «Dušan Ivković». Iskusni NBA stručnjak Stiven Kliford, trener madridskog Reala Ćus Mateo, trener Pariza Tomas Isalo i srpski stručnjak na klupi Londona Petar Božić doprineli su tradicionalnom kvalitetu najpoznatijeg i najeminentnijeg trenerskog seminara u svetu.

Beogradska košarkaška klinika «Dušan Ivković» okupila je i ove godine vrhunske stručnjake pod obručima, a predavanja je pratilo preko 1.500 košarkaških trenera iz Srbije i preko 130 inostranih trenera. Beograd je još jednom ucrtan na košarkaškoj mapi sveta kao istinski centar, a upravo predavači najbolje govore o kvalitetu stručnog seminara u Beogradu.

Otvaranje 23. Beogradske košarkaške klinike «Dušan Ivković», čiji je organizator Udruženje košarkaških trenera Srbije, tradicionalno je obeleženo dodelom nagrada najuspešnijim srpskim trenerima prošle sezone, koji su osvojili takmičenja u kojima su učestvovali. Nagrade su dodelili predavači ovogodišnje Klinike i selektor reprezentacije Rusije Zoran Lukić, koji je dirljivim osvrtom na lik i delo Dušana Ivkovića i otvorio ovogodišnji seminar.

Od trenera muških selekcija nagrade su dobili Janis Sferopulos iz Crvene zvezde (pobednik Kupa „Radivoj Korać”, prvak ABA lige i Superlige Srbije), Vladimir Jovanović iz Spartaka (prvak ABA2 lige), Miloš Isakov-Kovačević iz Vojvodine (prvak KLS), Marko Boltić iz BKK Radničkog (prvak Druge muške lige Srbije), kao i Vladimir Đorđević, Miljan Marjanović, Pavle Trifunović, Vladimir Jojić, Igor Radivojević, Velid Hadžerić, Predrag Mušicki, Igor Jozić, Mihailo Ljubinac, Aleksandar Jovanović, Dušan Nikolić, Bojan Simanić i Dragoljub Avramović.


Od trenera ženskih selekcija nagrade su dobili Milan Vidosavljević iz Mege (osvajač Kupa Milana Ciga Vasojević i prvak Srbije), Dragiša Stamenković iz ŽKK Ras (prvak Druge ženske lige Srbije), kao i Igor Petričević, Jelena Stošić, Teodora Marunkić i Nikola Čolić.

Udruženje košarkaških trenera Srbije od 2022. godine dodeljuje «Zlatne plakete» za doprinos i razvoj košarke u Srbiji i ona predstavlja priznanje za sve trenere koji su košarci posvetili značajan deo života i dali doprinos razvoju košarke, ali i otkrili mnoge talente i usmerili ih na pravi put, pomogavši im da naprave uspešne karijere. Ovogodišnji dobitnici «Zlatne plakete» su Dragan Dragosavac, Rade Georgievski, Dragan Vuković i «Fakultet za sport Univerziteta Union Nikola Tesla».

Foto galeriju prvog dana klinike pogledajte ovde

https://disk.yandex.com/d/VTk4zVoaqiBHTQ

Foto galeriju drugog dana klinike pogledajte ovde

https://disk.yandex.com/d/aB8WBK3os12i3A




Podeli na društvenim mrezama:



Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar