Pozdravimo predavača Tuomas Iisala

17 Jan, 2024

Košarkaška klinika Dušan Ivković 2024

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara na svetu, Beogradska košarkaška klinika – Dušan Ivković 29. i 30. juna u našem glavnom gradu biće održana po 23. put. Pripreme za ovaj jedinstven košarkaški događaj uveliko su u toku, a iz kancelarije Udruženja košarkaških trenera Srbije, koja je organizator ovog seminara, stigla je potvrda o učešću prvog predavača.
 
Reč je o izuzetno perspektvnom stručnjaku iz Finske Tuomasu Isalu koji je prošle sezone sa ekipom Bona osvojio FIBA ligu šampiona. Dva puta je proglašen za najboljeg trenera Nemačke, a 2023. bio je imenovan i za trenera godine u FIBA Ligi šampiona.
 
Ove sezone Isalo sa velikim uspehom vodi ekipu Pariza sa kojom je lider na tabeli Evrokupa sa 13 pobeda i samo jednim porazom.
 
“Počastvovani smo činjenicom da je Isalo sa velikim zadovoljstvom prihvatio naš poziv. On je mlad ali i veoma cenjen trener u svetskim okvirima i sigurno će imati mnogo toga da pokaže na Klinici. Temeljno se pripremamo za predstojeći seminar za željom da nastavimo da podižemo standard kada je u pitanju edukacija trenera”, istakao je seketetar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević, prvi operativac u organizaciji Klinike.
 
Prošle godine trenerski seminar koji nosi ime našeg proslavljenog stručnjaka Dušana Ivkovića okupio je 1300 trenera, od čega 100 iz inostranstva i “krem de la krem” kada su u pitanju trenerska imena. Među predavačima su bili Željko Obradović trener Partizana, Gordon Herbert, selektor Nemačke koja je prošle godine osvojila titulu prvaka sveta, Vensan Kole selektor Francuske i čuveni NBA trener Dvejn Kejsi.
Podeli na društvenim mrezama:Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar