Obaveštenje za trenere

09 Jun, 2023

U duhu predstojeće ,,Košarkaške klinike Dušan Ivković'' želimo da podsetimo sve košarkaške trenere da je prisustvo ovom stručnom seminaru obavezno za sve članove Udruženja i da je njegovo pohadjanje ujedno i jedan od uslova za sticanje dozvole za rad košarkaških stručnjaka:

,,Košarkaški savez Srbije ovim putem obaveštava košarkaške trenere, članove Udruženja košarkaških trenera Srbije, da u skladu sa Zakonom o sportu, Pravilnikom o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnikom o dozvoli za rad sportskih stručnjaka, kao i novim Pravilnikom o dozvoli za rad sportskih stručnjaka – trenera u oblasti košarkaškog sporta, svi košarkaški treneri , svih nivoa su dužni da prisustvuju stručnim seminarima koje organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Košarkaški treneri su dužni da se stalno usavršavaju i učestvuju na stručnim seminarima što se dokazuje odgovarajućim sertifikatima o učešću na seminaru.

Zahtev za dobijanje dozvole za rad za sezonu 2023/2024 podnosi se Košarkaškom savezu Srbije preko Udruženja košarkaških trenera Srbije, uz dokaz o obavljenom stručnom usavršavanju – odgovarajućem sertifikatu o učešću na seminaru i potvrde o uplatama svih troškova za izdavanje dozvole za rad.''

Kao što ste već prethodno obavešteni, na snagu je stupio novi PRAVILNIK O LICENCIRANJU KOŠARKAŠKIH STRUČNJAKA koji je sastavljen u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom sporta Republike Srbije. 
Ukoliko se već niste upoznali sa njegovim sadržajem, ovim putem vas pozivamo da to učinite.
 
Pravilnik o izdavanju dozvole za rad (licence) košarkaškim trenerima.

Košarkaška klinika Dušan Ivković biće održana poslednjeg vikenda juna, 24. i 25.2023. u dvorani Aleksandar Nikolić, u Beogradu. Stručni seminar će predvoditi naš najtrofejniji trener Željko Obradović kome će se pridružiti strane kolege: selektori Vincent Collet, Gordon Herbert kao i NBA legenda Dwane Casey. 

Satnica i detaljan raspored će biti komunicirani u narednim danima kao i sadržaj ovogodišnjeg Trenerskog paketa. 
Podeli na društvenim mrezama:Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar