Alimpijević i Gonzales predavači na Beogradskoj košarkaškoj klinici „Dušan Ivković“

30 May, 2022

Pripreme za jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu Beogradsku košarkašku kliniku Dušan Ivković, uveliko su u toku.

Posle slavnog italijanskog stručnjaka Etorea Mesine, dolazak na Kliniku potvrdio je najbolji trener Evrokupa ove sezone, Dušan Alimpijević koji je sa Bursom napravio pravo čudo plasmanom u finale, kao i strateg berlinske Albe Izrael Gonzales.

Od ove godine Klinika nosi ime Dušana Ivkovića čijim je napornim radom, velikim entuzijazmom, ali i autoritetom ovaj trenerski seminar stekao ogroman ugled u svetu. Zato smo imali obavezu, ali i veliku želju da Klinika nastavi da okuplja vrhunske predavače. Sa ponosom mogu da najavim da će među našim gostima biti vrhunski američki stručnjaci. Imena još ne bih otkrivao, ali je zaista reč o izvanrednim trenerima koji su ostavili dubok trag u NBA i NCAA ligi.

Klinika je dobila i novi logo sa likom Dušana Ivkovića, a posebnu simboliku predstavlja činjenica da je kreatorka idejnog rešenja bila Slobodanka Boba Ivković, ćerka Slobodana Pive Ivkovića, osnivača Udruženja i Dudinog rođenog brata. 

Svi treneri koji budu prisustvovali predavanjima na Klinici dobiće specijalni poklon. Reč je o monografiji „Košarkaška filozofija Dušana Ivkovića“ koja sadrži zabeleške iz plana i programa priprema reprezentacije Srbije sa svim taktički zamislima igre naše selekcije kao i napadačke i odbrambene varijante iz perioda kada je Dušan Ivković radio u Anadolu Efesu i Olimpijakosu. To je stručna literatura od neprocenjive vrednosti u kojoj je predstavljen i detaljan pregled Ivkovićevih košarkaških vežbi u svakodnevnom radu na usavršavanju igre tima i izgradnje igrača.
Podeli na društvenim mrezama:Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar