POKAZNI TRENING reprezentacije za edukaciju naših članova

11 Feb, 2022

Na inicijativu našeg člana i selektora nacionalnog tima Svetislava Pešića,  22. februara u dvorani „Aleksandar Nikolić“ tokom dvočasovnog pokaznog treninga reprezentacije Srbije biće održano dragoceno predavanje. I ne samo to, po završetku pokaznog treninga prisutni treneri imaće priliku da sa selektorom Pešićem razgovaraju i razmenjuju iskustva.

– Prvi put se organizuje ovako nešto i razmatramo mogućnost da to postane praksa – kaže generalni sekretar Udruženja košarkaški trenera Srbije Strahinja Vasiljević i dodaje:

– Ovo je zaista jedinstvena prilika koja se nudi našim trenerima i zato razmatramo da učešće na ovim predavanjima u budućnosti bude jedan od uslova za sticanje trenerske licence. Vrednost ovog predavanja selektora Pešića je nemerljiva, ono će biti snimljeno kako bi naši članovi mogli detaljno da ga analiziraju, a svi treneri koji budu prisustvovali predavanju na poklon će dobiti i ulaznice za utakmicu sa Slovačkom – konstatovao je Vasiljević.

Selektor Svetislav Pešić kaže da je cilj da se uz pomoć Udruženja trenera ostvari kontakt sa svim trenerima u našoj zemlji.

– Želja je da ovo ne bude jednokratna akcija, već da se ubuduće što češće stavimo na raspolaganje trenerima širom Srbije i tako sačuvamo našu jedinstvenu metodiku treninga. Neophodno je i da se prilagođavama novim uslovima, jer se sve menja pa i košarka i da posebno obratimo pažnju kako se treniraju mladi igrači – kaže Pešić i potom ističe:

– Naši treneri će na delu moći da vide kako se trenira na vrhunskom nivou sa igračima koji su reprezentativci. Po završetku treninga sa njima ću razgovarati o novim trendovima organizacije i metodike treninga, ali i svemu onom što su novine sa aspekta košarke i taktike.

Na polju edukacije trenera, Pešić zajedno sa UKTS želi da radi i tokom leta:

– Imamo ideju da sve ovo ponovimo i tokom priprema seniorskog tima za Evropsko prvenstvo. U predavanja bismo uključili i neke od naših igrača, iskusnijih reprezentativaca koji bi izneli svoja mišljenja šta i kako da se radi sa mladim igračima. Jednostavno, želimo više da se povežemo sa trenerima u Srbiji i mislimo da je ovo pravi način za to – zaključio je Pešić.
Podeli na društvenim mrezama:Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar