Nova knjiga Trenažno-psihološki principi razvoja mladih košarkaša

30 Apr, 2023

Knjiga koji je ispred vas, poštovani čitaoci, napisana je u nameri da se razjasne osnovni pojmovi i definišu zadaci u procesu planiranja, programiranja i realizacije treninga mlađih kategorija u košarci.

Image 1
Image 1

Knjiga „Trenažno-psihološki principi razvoja mladih košarkaša“ nastala je sa idejom da se trenerima uključenim u rad sa mladim košarkašima, uzrasta od mini-basketa do juniora, predstave osnovne napomene za učenje košarkaških veština, metodološki aspekti treninga mlađih kategorija, bazični pojmovi u periodizaciji sportskog treninga, uz praktični prikaz organizacije, distribucije opterećenja i izbora vežbi, kao segmenta realizacije trenažnih aktivnosti.

Ideja je bila da se svakom od vas prikaže metodski put u sintetizovanju teorije i prakse u košarci. Autori su, na bazi lične analize, velikog broja razgovora s kolegama profesorima, trenerima, ekspertima iz medicine i teorije sportskog treninga, kao i slušajući šaputanja svojih studenata i igrača sa kojima su radili, došli do koncepta pisanja ovog materijala. Osnovna ideja vodilja autora i Udruženja košarkaških trenera Srbije za pisanje i objavljivanje ove knjige bila je pokušaj da se planiranju, programiranju i realizaciji procesa obuke i usavršavanja osnovnih košarkaških tehničko-taktičkih veština da naučno-stručni pristup.

Kolevka stvaranja uspešnih košarkaša u seniorskom rangu takmičenja je rad s mlađim kategorijama.

 
Podeli na društvenim mrezama:Kada ce knjiga “ trenazno psiholoski principi razvoja mladih kosarkasa knjiga cena” biti u prodaji?

(Stribor, 16 May 2023)

Postovanje,
kojim putem bih mogao da kupim knjigu.
Unapred hvala na odgovoru.

(Aleksandar Manic, 17 May 2023)

Dodajte komentar