Završena Košarkaška klinika Dušan Ivković

11 Oct, 2022

21. izdanje Beogradske košarkaške klinike, od ove godine Dušan Ivković, završeno je proteklog vikenda (1. i 2. jul 2022. hala Ranko Žeravica).

Kliniku je ove godine posetilo preko osamsto domaćih i stranih trenera, a nju je specialno otvorio Ministar Omladine i Sporta g. Udovičić koji je ovom prilikom preneo svim trenerima lepu poruku o važnoj ulozi trenera u životu svakog sportiste.

Pored izvrsnih predavača koje smo imali ove godine- Etore MESINA, Dusan ALIMPIJEVIĆ, Džon KALIPARI, Izrael GONZALEZ, na Košarkaškoj klinici u hali Ranko Žeravica, dodeljene su i prestižne nagrade Udruženja, Nagrada za životno delo kao i prvi put ove godine Zlatna plaketa za doprinos i razvoj košarke u Srbiji. Takodje, svim trenerima osvajačima domaćih takmičenja, dodeljena su i priznanja za postignute rezultate u protekloj 2021/22 sezoni.

Svi prisutni su imali prilike da čuju i izlaganja dve kompanije na temu skouting softvera i savremenih alata koji se koriste u mnogim evropskim timovima za analizu i pripremu treninga. A od sada će i naši treneri moći da koriste jedan takav softver i postižu još bolje rezultate.

Trenerima je podeljena i jedinstvena knjiga – zbornik omiljenih vežbi čuvenog trenera i filozofija njegove igre ,,Košarkaška filozofija Dušana Ivkovića“. U sklopu trenerskog paketa, trenerima su podeljene i majice kompanije Adidas, kao i trenerski planer i novo 112. izdanje magazina Trener u kome se nalaze svi intervjui sa ovogodišnjim predavačima kao i mnoge stručne teme.

U ime Udruženja košarkaških trenera Srbije, želimo pre svega da zahvalimo našoj krovnoj organizaciji- Košarkaškom savezu Srbije na kontinuiranoj podršci u organizaciji Košarkaške klinike Dušan Ivković.

Ministarstvu Omladine i Sporta, kome zahvaljujemo što podržava ovaj vid stručne edukacije za naše trenere.

Tradicionalnom partneru Adidasu koji je naše članove opremio svojim majicama. 

Hvala i svim saradnicima, klubovima, igračima, volonterima kao i svima onima koji nesebično pružaju pomoć za organizaciju ovog seminara.

Veliko hvala i svim ovogodišnjim predavačima- Etore Mesini, Izraelu Gonzalesu, Dušanu Alimpijeviću i Džon Kalipariju što su svoje znanje podelili sa našim članovima.

Zatim kompanijama za skouting programe- posebno kompaniji Sideline Sports koja je našim članovima obezbedila program za crtanje XPS Network.

I za kraj HVALA VAMA TRENERIMA koji svake godine pratite i prisustvujete ovom seminaru! 




Podeli na društvenim mrezama:



Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar