Održana komemoracija Dušanu Dudi Ivkoviću

21 Sep, 2021

Juče je u Domu Narodne skupštine Republike Srbije održana komemoracija našem legendarnom treneru i trofejnom selektoru Dušanu Dudi Ivkoviću.

Komemoraciji su prisustvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem, generalnim sekretarom Zlatkom Bolićem i potpredsednikom KSS za mušku košarku Nenadom Krstićem, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević, Ivkovićeva porodica i prijatelji, mnoga velika imena srpske i svetske košarke, kao i Dudini igrači: Željko Obradović, Dragan Kićanović, Svetislav Pešić, Božidar Maljković, Zoran Radović, Ratko Radovanović, Dejan Bodiroga, Dimitris Itudis, Vlade Đurović, Nikola Peković, Dragan Tarlać, Miroslav Berić, Zoran Savić, Nebojša Ilić, Dejan Tomašević, Mlađan Šilobad, Novica Veličković, Duško Savanović, Bojan Popović, Marko Kešelj, Milenko Tepić, Radoslav Nesterović, Sergej Panov…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je ponosan što je Srbija imala takvog čoveka i da, iako je fizički otišao, nikada nije otišao iz Srbije, niti će ga Srbija zaboraviti. „Bio je istovremeno i veliki gospodin i beogradski mangup i uvek je držao ne samo do sebe, već i do drugih“, rekao je Vučić i dodao da je, iako se nisu slagali oko mnogih stvari, Ivković na njega ostavio utisak ozbiljnog i posvećenog čoveka.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da savez ne bi bio ono što jeste bez Ivkovića, ali ni srpska i jugoslovenska košarka. „Ponosan sam što sam mu za života rekao da ga volim i poštujem i da ću celog života voleti i njegovu familiju“, kazao je Danilović.

Košarkaški trener Željko Obradović istakao je da je Ivković bio i trener i učitelj i mentor i kum i da je vaspitavao i podizao veliki broj igrača i da im je pomagao da pored napretka u igri postanu i bolji ljudi. On je istakao da je humor Ivkovića bio neverovatan i da je tako znao da opusti igrače. Naglasio je da je Ivković mislio i reagovao brzo, te da je ponekad uviđao i da je preterivao, ali da je uvek bio spreman na razgovor i da se izvini.

Predsednik sportskog drustva Radnički Saša Jovićević rekao je da je Radnički podsećao na svetiljku koja se polako gasi, ali da „Duda, ne bi bio Duda kada se ne bi uhvatio u koštac s tim projektom osuđenim na propast“. Kako je rekao, Ivkovića je odlikovala hrabrost – ona hrabrost koja se stiče „rođenjem na (Crvenom) Krstu i u Radničkom“, kao i inspiracija i požrtvovanost.

Prijatelj porodice Ivković Predrag Pantović istakao je da je Ivković bio veliki čovek, koji je imao dar da usreći ljude koje voli.




Podeli na društvenim mrezama:



Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar