Selektori reprezentacija Francuske i Nemačke predavači na Klinici

27 Apr, 2023

Selektori reprezentacija Francuske i Nemačke Vensan Kole i Gordon Herbert biće među predavačima na Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković koja će se u našem glavnom gradu 22. put održati 24. i 25. juna. Najeminentniji seminar za košarkaške trenere, ponovo će opravdati svoj epitet. Ovo je samo početak impozantne liste vrhunskih stručnjaka koji će ove godine biti gosti Klinike...

Vensan Kole i Gordon Herbert su nam već potvrdili učešće, a očekujemo još nekoliko izuzetno zvučnih trenerskih imena koja će doći u Beograd, našim trenerima održati veoma korisna predavanja i još jednom Beograd i Srbiju obeležiti kao prepoznatljiv košarkaški centar. Klinika od prošle godine nosi ime Dušana Ivkovića, koji je imao nemrljiv doprinos za igru pod obručima u svetskim okvirima, a u godini velikog jubileja – 100 godina košarke u Srbiji naša je obaveza da ovaj trenerski seminar učinimo grandioznim.

Vensan Kole je već 14 godina selektor reprezentacije Francuske sa kojom je na evropskim prvenstvima osvojio zlato, dva srebra i bronzu, sa svetskih šampionata ima dva bronzana odličja, a na Olimpijskim igrama u Tokiju, trikolore je vodio do srebrne medalje. Podjednako je uspešan i u klupskoj konkurenciji pošto u riznici tofeja ima dve titule šampiona Francuske, tri pehara u Liga kupu i po dva trofeja u Kupu i Superkupu Francuske, a čak pet puta je biran za najboljeg trenera Francuske.

Gordon Herbert je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Evrobasketu prošle godine, a u klupskoj konkurenciji bio je šampion FIBA Evro kupa i prvak Nemačke, Finske i Austrije kao i pobednik Kupa Francuske, a 2016. godine proglašen je za najboljeg trenera Nemačke.

Osim izuzetno trofejne karijere, Vensan Kole je trenutno veoma inetersantan jer je u pariskom Metropolitanu trener verovatno najtalentovanijem i najperspketvnijem košarkašu sveta u ovom trenutku Vikotru Vembanjamu kome svi stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Sa druge strane Gordon Herbert je Evropskom prvenstvu posle 17 godina Nemce vratio na treće mesto pobedničkog postolja.

Image 1

 

Image 2




Podeli na društvenim mrezama:



Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar