Obaveštenje Trenerski dani 2023

19 Apr, 2023

Podsećamo sve članove da će naš čuveni seminar za trenere mlađih kategorija “Trenerski dani – Borivoje Cenić”, biti održan 7. maja 2023. godine u Sportskom centru “Master” od 12 do 16 časova.

Kao što smo već najavili predavači će biti selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, zatim prof. dr Vladimir Koprivica, jedan od najboljih stručnjaka za kondicionu pripremu na svetu i šef stručnog štaba FMP-a Nenad Stefanović, koji je nedavno imenovan za selektora juniorske reprezentacije Srbije.

S obzirom na činjenicu da se Udruženje košarkaških trenera Srbije samostalno finansira, radi obezbeđivanja normalnog funkcionisanja i realizacije svih planiranih programa, bili smo primorani da posegnemo za nepopulranom odlukom o povećanju članirana. Posebno želimo da naglasimo da iznos članarina nije menjan pune 23 godine i da ćete shodno tome imati razumevanje za ovakav potez. Odluke o novim iznosima članirana donete su na sastanku Upravnog odbora.

 
Seminaru mogu prisustvovati svi treneri koji izmire prvi deo godišnje članarine u iznosu od 4.000 RSD. Uplate se mogu izvršiti na račun Udruženja trenera (205-114324-11 u poziv na broj staviti broj Vaše licence) do petka 5. maja 2023. godine.
Kao i do sada, uplate se mogu izvršiti i na licu mesta (u holu Sportskog centra Master), neposredno pred početak seminara (prilikom prijavljivanja). Treneri koji uplate i drugi deo godišnje članarine u iznosu od 7.500 dinara dobiće i Trenerski paket koji će sadržati knjigu “Trenažno-psihološki principi razvoja mladih košarkaša”, autora dr Nenada Trunića i dr Marijane Mladenović.

Ova knjiga je napisana u nameri da se razjasne osnovni pojmovi i definišu zadaci u procesu planiranja, programiranja i realizacije treninga mlađih kategorija u košarci. Nastala sa idejom da se trenerima, uključenim u rad sa mladim košarkašima, uzrasta od mini-basketa do juniora, predstave osnovne napomene za učenje košarkaških veština, metodološki aspekti treninga mlađih kategorija, bazični pojmovi u periodizaciji sportskog treninga, uz praktični prikaz organizacije, distribucije opterećenja i izbora vežbi, kao segmenta realizacije trenažnih aktivnosti. Kroz ovu knjigu upoznaćete i najvažnije odlike psihološkog razvoja.

 
Takođe, u Trenerskom paketu će se naći trenerski planer, zatim majica kao i 115. izdanje specijalističkog časopisa “Trener”. Takođe, putem mejla u video formatu biće dostavljena sva predavanja koja su održana po regionima i ovaj material biće ekskluzivan samo za naše članove. 
 
Posebno naglašavamo da Zakon o sportu Republike Srbije i Pravilnik o licenciranju UKTS obavezuju trenere mlađih kategorija na prisustvo na minimum dva seminara u toku godine a to je ujedno i jedan od uslova za sticanje dozvole za rad, samim tim je prisustvo na Trenerskim danima obavezno za sve trenere mlađih kategorija.




Podeli na društvenim mrezama:



Poštovani,
Moje ime je Goran Relić, imam 39 godina. Trenutno živim i radim u Nemačkoj. Ovde sam položio za trenera sa "D" licencom (postoje A,B, C i D). Interesuje me, kako mogu da postanem član udruženja.
Državljanin sa R. Srbije. Od svoje 12. godine sam u košarci. U Srbiji sam igrao za Metalac 10 godina, Gimnazijalac (2) i Radnički (1) svi iz Valjeva, zatim i za Mionicu (2) i Vladimirce (1).
Trenerskim poslom sam počeo da se bavim ovde pre 4 godine.

Hvala Vam na vremenu i strpljenju.

Srdačan pozdrav!

(Goran Relić, 23 Apr 2023)

Dobar Dan.Moje ime je Darko radim sa mladim kategorijama kosarci u Makedoniju.Zelim da pitam dali mogu prisustvovati na ovaj seminar ili je samo za trenere is R.Srbije.Hvala,pozdravljam vas.

(Darko, 24 Apr 2023)

Dodajte komentar